Ciastka owsiano-kokosowe z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oba masła (w temperaturze pokojowej) i cukier dokładnie utrzeć, a następnie połączyć z jajkiem.
Dodać mąkę, płatki owsiane, wiórki, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Całość ponownie wymieszać.
Z powstałej masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
(Nie trzeba ich spłaszczać, ponieważ same "rozejdą się" na boki.)
Piec (w rozgrzanym piekarniku) 17-20 minut (*) w 180 stopniach.
Ciastka ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Porady
(*) Ciasteczka dłużej pieczone będą bardziej chrupiące w środku - ale nie twarde.
Komentarze