Ciasteczka sezamki

4.5 (193 ocen)

Domowe ciasteczka sezamowe, najlepsze

Składniki:

  • sezam- 120 g
    margaryna- 1,5 łyżki
    cukru - 3 łyżki
    miód -3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka sezamki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka włożyć margarynę, rozpuścić.
  • 2. Następnie dodać cukier i miód, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  • Ciasteczka sezamki 3. Na samym końcu wsypać sezam, wymieszać, podgotować razem z 3 minuty, odstawić do ostudzenia.
  • Ciasteczka sezamki 4. Ostudzoną masę wyłożyć na dużą blachę, rozsmarować dobrze na blasze.
  • Ciasteczka sezamki 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop, piec do zrumienienia.
  • Ciasteczka sezamki 6. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim ostudzeniu, kroić ciasteczka w kwadraty.

Porady

Jeżeli całkiem sezam wystygnie, ciężko go będzie zdjąć z brytfanny, bo się zrobi twardy.Gdy go wcześniej pokroimy na talerzyk, będzie bardzo dobry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Miód Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować