Ślimaki francuskie z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ślimaki francuskie z czekoladą. Prosty i ekspresowy sposób na słodką przekąskę, deser.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    100 g mlecznej czekolady
    3 łyżeczki śmietany kremówki
    1 małe jajko
    3 łyżeczki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ślimaki francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę ze śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego i rozsmarowujemy po całości czekoladę, zostawiając puste tylko brzegi. Zwijamy w długi rulon. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Wykładamy blachę papierem do pieczenia. Rulon delikatnie kroimy na kawałki i kładziemy je nadzieniem do góry. Za pomocą pędzelka smarujemy po całości roztrzepanym jajkiem. Posypujemy wierzch brązowym cukrem. Pieczemy przez około 15 minut, do zarumienienia. Studzimy na kratce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada Czekolada mleczna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować