chrzanowe pulpety w sosie śmietanowym

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Delikatne a jednocześnie z chrzanowym pazurem

  • 30 min

Składniki:

  • pulpety:
    pół kg mięsa mielonego
    jajko
    3 łyżki kaszy manny
    3 łyżki chrzanu
    sól, pieprz
    sos:
    marchewka
    cebula
    2 łyżki mąki
    mała śmietana
    sól pieprz vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Chrzanowe pulpety w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone połączyć z jajkiem , dodać kaszę, chrzan, doprawić, dokładnie wyrobić. Formować małe kuleczki.
    Warzywa umyć, obrać, pokroić marchew w talarki , cebulę w kostkę, doprawić, podgotować 10 min, wrzucić pulpety. Gotować 20 min, zebrać szumy. Zmiksować mąkę i śmietanę, dodać. Doprawić.

Porady

Podajemy z ziemniakami lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować