Chrupiące muffiny z budyniem

4.5 (156 ocen)

robione za namową współlokatorów :) robi się szybko,a zjada jeszcze szybciej

Składniki:

  • Porporcje na około 16 muffinek
    SUCHE SKŁADNIKI
    * 2 szklanki mąki
    * 3/4 szklanki cukru
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    * łyżeczka cukru waniliowego
    * szczypta soli
    * szczypta cynamonu

    MOKRE SKŁADNIKI:
    * 2 jajka
    * pół szklanki oleju (lub 100 g margaryny roztopionej)
    * szklanka mleka

    PONADTO:
    *ugotowany i wystudzony budyń śmietankowy
    * 3/4 szklanki orzechów włoskich i płatków żytnich
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Chrupiące muffiny z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osobnych miskach wymieszać składniki mokre i suche. Następnie połączyć je za pomocą rózgi tylko do zniknięcia grudek.
  • przekroj muffnki 2. Do foremek na muffiny powykładać po 1 łyżce ciasta. Potem za pomocą małej łyżeczki nałożyć budyń śmietankowy i całość przykryć kolejną łyżką ciasta.
  • 3. Każdą babeczkę ozdobić porcją orzechów i płatków. Piec je w 180 stopniach przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować