Chrupiąca owsiana kruszonka z owocami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Poniższy przepis pochodzi z książki "Smacznego! Sposób na małego niejadka" Catherine Atkinson, wydanej przez wydawnictwo Publicat. Poddałam go tylko kilku modyfikacjom...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - morele: 8 sztuk
    - banan: 1 sztuka
    - cynamon: 2 szczypty
    - cukier muscovado: 1 łyżka
    KRUSZONKA:
    - mąka pełnoziarnista: 0.5 szklanki
    - płatki jęczmienne: 0.5 szklanki
    - margaryna: 4 łyżki
    - cukier muscovado: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Chrupiąca owsiana kruszonka z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sposób na małego niejadka 1. Przepis poddałam niewielkim modyfikacjom - zamiast mąki razowej użyłam pełnoziarnistej Lubelli, nie miałam płatków owsianych, więc dałam jęczmienne, zmniejszyłam ilość cukru (jak to mam w zwyczaju), dodałam banana i ponieważ jestem leniem, nie obralam ze skórki orzechów laskowych... poza tym było jak w oryginale...
  • Chrupiąca owsiana kruszonka z owocami 2. Morele przekrojone na pół (oczywiście bez pestki) ułożyłam w naczyniu do zapiekania, pokroiłam banana, posypałam owoce 1 łyżką cukru i cynamonem.
  • Chrupiąca owsiana kruszonka z owocami 3. Z mąki, pozostałego cukru, płatków i margaryny zrobiłam kruszonkę, dodałam orzechy, kilka obrałam ze skórki, ale resztę wrzuciłam ze skórką...
  • Chrupiąca owsiana kruszonka z owocami 4. Owoce posypałam kruszonką i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut.
    Deser podałam ciepły z jogurtem i odrobiną miodu. Można również serwować z lodami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pełnoziarnista Morele Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować