Chleb w jajku z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szczypiorek opłukać, pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, posypać dobrze przyprawami, smażyć kilka minut na tłuszczu.
Następnie cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa, dusić przez chwilę.
W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu.
2.Jajka wybić do miski, roztrzepać z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać.
3.Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg.
Resztę roztrzepanego jajka wylać na chleb, dobrze rozsmarować na całej powierzchni.
Przykryć pokrywką i na wolnym ogniu smażyć przez chwilę do ścięcia się jaj i połączenia z chlebem.
4.Ostrożnie przekręcić usmażony chleb na drugą stronę, wyłożyć mięso mielone, posypać całość szczypiorkiem i serem.
5.Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
Podawać od razu po przygotowaniu .
Porady
Decydująca ilość kromek chleba, zależy od wielkości patelni.
Polecam podawać z keczupem.
Komentarze