Chipsy z tortilli z czosnkiem i parmezanem

  • wyświetlono: 425 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Chrupiące chipsy z czosnkiem i parmezanem to świetna przekąska na imprezy

1dd
  • 32 porcje
  • 30min

Składniki

2 placki tortilli
100g masła
40g parmezanu
4 ząbki czosnku
1/2 płaskiej łyżeczki soli,
2 łyżeczki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z tortilli z czosnkiem i parmezanem

  • 1. Masło rozpuszczam i odstawiam do ostudzenia na 15 minut. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, zioła oraz tarty na tarce o drobnych oczkach parmezan. Oba placki tortilli kroję na 16 trójkątów i każdy kawałek oblepiam z obu stron papką. Jedną porcję chipsów ( 16 szt) układam na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wstawiam do piekarnika nagrzanym do 160 stopni i piekę 12 minut. Pozostałe chipsy piekę w ten sam sposób.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

domowe chipsychipsy z tortillichipsy z parmezanem

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z tortilli

Dodane przez: Milycooking

Roladki z tortilli z serkiem i szynką lub...

Dziś propozycja na szybkie roladki...

Chipsy z jarmużu

Dodane przez: rzelkazag

Chipsy z jarmużu

Zdrowa przekąska z jarmużu.

Chipsy z jarmużu

Dodane przez: anamarisworld

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu to świetna alternatywa...

Wytrawne nachos z domowej tortilli

Dodane przez: ewaeu

Wytrawne nachosy z domowej tortilli

Takie chipsy to doskonała przekąska....

Smaczne przekąski

Dodane przez: Bożena1960

Smaczne przekąski z tortilli

Dzisiaj przygotowałam przekąski...

Chipsy z kolorowych ziemniaków

Dodane przez: Gospodyni

Chipsy z kolorowych ziemniaków

Spotkałam się już z fioletowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE