Chipsy z tortilli z czosnkiem i parmezanem

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Chrupiące chipsy z czosnkiem i parmezanem to świetna przekąska na imprezy

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 placki tortilli
    100g masła
    40g parmezanu
    4 ząbki czosnku
    1/2 płaskiej łyżeczki soli,
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Chipsy

Chipsy z tortilli z czosnkiem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczam i odstawiam do ostudzenia na 15 minut. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, zioła oraz tarty na tarce o drobnych oczkach parmezan. Oba placki tortilli kroję na 16 trójkątów i każdy kawałek oblepiam z obu stron papką. Jedną porcję chipsów ( 16 szt) układam na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wstawiam do piekarnika nagrzanym do 160 stopni i piekę 12 minut. Pozostałe chipsy piekę w ten sam sposób.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować