Chipsy z tortilli w masełku czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób

To mój hit na ostatniej imprezie. Zrobiłam pierwszy raz i każdy pytał o przepis. Jest on bardzo prosty a chipsy robi się szybko. Polecam wypróbować.

  • 20 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • 3 placki tortilli

    Masło czosnkowe:

    Ok. 60 g masła

    2 duże ząbki czosnku

    Natka pietruszki, sól

    ok. 60 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Chipsy z tortilli w masełku czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli układamy na siebie i tniemy poziome pasy. Z tych pasów na przemian tniemy trójkąty.

    Masło łączę z pokrojoną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Jeśli masło jest zbyt twarde wkładam na kilka sekund do mikrofalówki.

    Trójkąty z tortilli wkładam do większego naczynia i dodaję do niego masełko czosnkowe. Dokładnie wszystko mieszam by każdy trójkąt wył wysmarowany masełkiem. Układam na blaszce do pieczenia tak by trójkąty się ze sobą nie dotykały i posypuje serem żółtym najlepiej każdy trójkąt.

    Zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni ok. 7 minut. Czosnek szybko się pali więc należy kontrolować chipsy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować