Chipsy cebulowe

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 20 lat. Lubię gotować dla mojej rodziny. Często sama wymyślam różne pyszne dania. Domownicy i zaproszeni goście zachwalają moje chipsy/

Składniki:

  • ● ok. 1/2 szkl. mąki
    ● ok. 1/2 szkl. mleka
    ● jajko
    ● 2-3 duże cebule
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chipsy cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubijamy, dodajemy
    mleko, sól i pieprz. Stopniowo
    wsypujemy mąkę i wyrabiamy
    ciasto, które powinno
    mieć konsystencję gęstej
    śmietany.
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w cienkie krążki, a następnie
    rozdzielamy na pojedyncze
    pierścienie. Za pomocą widelca
    zanurzamy pierścienie
    w cieście i smażymy na gorącym
    oleju z obu stron, aż nabiorą
    złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować