chijimi... チジミ... Korea

0 (0 ocen)

szpinakowe placuszki z Korei

Składniki:

  • 1 pęczek świeżego szpinaku
    2 jajka
    4 łyżki mąki zwykłej
    2 łyżki wody
    1/2 łyżeczki cukru
    starty żółty ser
    sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Chijimi... チジミ... korea - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie umyć i w osolonej wodzie gotować około 2-3 minuty. Zaraz po ugotowaniu spryskać szpinak strumieniem zimnej wody i dokładnie odcedzić.
  • 2. Odciśnięty z wody dość drobno pokroić i wymieszać z jajkami, mąką, wodą i cukrem.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać masę formując placuszki odpowiedniej wielkości. No wierzchu wyłożyć równomiernie tarty żółty ser.
  • 4. Przykryć pokrywką i smażyć około 3 minuty (tak na złoty kolor). Przewrócić na drugą stronę i smażyć już bez przykrycia - ponownie około 3 minut, aż ser się roztopi i ładnie przysmaży. Podawałam z sosem czosnkowo-koperkowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować