PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Cappuccino z nutą karmeluhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/87/cappuccino-z-nuta-karmelu.jpeg24483264http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cappuccino-z-nuta-karmelu
Biszkopt: 6jaj 1/2szkl cukru 1/2szkl mąki pszennej 1,5łyżeczki proszku do pieczenia 2łyżki kawy cappuccino z magnezem Masa cappuccino: 3łyżki kawy cappucino z magnezem 0,5l wody 1budyń waniliowy 1kostka margaryny 1,2szkl cukru pudru 2żółtka Galaretka kawowa: 3łyżki kawy inki karmelowej 0,5l gorącej wody 3łyżki żelatyny 1/2szkl cukru pudru
Do nasączenia:
Cappuccino
Sposób przygotowania przepisu:
Cappuccino z nutą karmelu
1.
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu nasączamy cappuccino.
2.
Masa cappuccino:Wodę zagotować, dodać cappuccino. W 1/2szkl. Ostudzonej Kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń.ostudzić. margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Większą część masy wykładamy na biszkopt.
3.
Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Ściągam z ognia i rozpuszam żelatynę. Pozostawiam do lekkiego stężenia i wylewam na ciasto. Schładzam. Udekorować pozostałą masą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze