Cappuccino z nutą karmelu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Dla amatorów słodkich i aromatycznych kaw.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt: 6jaj 1/2szkl cukru 1/2szkl mąki pszennej 1,5łyżeczki proszku do pieczenia 2łyżki kawy cappuccino z magnezem Masa cappuccino: 3łyżki kawy cappucino z magnezem 0,5l wody 1budyń waniliowy 1kostka margaryny 1,2szkl cukru pudru 2żółtka Galaretka kawowa: 3łyżki kawy inki karmelowej 0,5l gorącej wody 3łyżki żelatyny 1/2szkl cukru pudru

    Do nasączenia:
    Cappuccino
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cappuccino z nutą karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu nasączamy cappuccino.
  • 2. Masa cappuccino:Wodę zagotować, dodać cappuccino. W 1/2szkl. Ostudzonej Kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń.ostudzić. margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Większą część masy wykładamy na biszkopt.
  • 3. Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Ściągam z ognia i rozpuszam żelatynę. Pozostawiam do lekkiego stężenia i wylewam na ciasto. Schładzam. Udekorować pozostałą masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Kawa Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować