Burgery z frytkami

0 (0 ocen)

Domowy fast-food

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
    0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego
    1 jajko
    sos pikantny z sambalem
    sól

    dodatki:
    sałata lodowa
    2 pomidory
    szczypiorek
    sos amerykański
    prażona cebulka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery Hamburgery

Burgery z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem, łyżeczką soli i 4-5 łyżkami łyżkami pikantnego sosu. Z mięsa uformować 4 kotlety i usmażyć je na patelni grillowej. Bułki do burgerów przekroić i obsmażyć na patelni grillowej. Spód polać sosem amerykański, na to ułożyć posiekaną sałatę lodową i szczypior oraz plasterki pomidora.
  • 2. Na warzywa ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować