Buraczki na każdą okazję

4 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Pyszny dodatek do obiadu, w sam raz na zimę :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Woda
    Ocet winny
    Cukier
    Sól
    Cebula
    Czosnek
    Pieprz czarny
    Ziele angielskie
    Gorczyca
    Liść laurowy
    Buraki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Buraczki

Buraczki na każdą okazję - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy wodę z przyprawami. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i zalewamy zimną zalewą. Zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować