Ciasto Bułkowiec

  • wyświetlono: 591 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ciasto jest bardzo proste i pyszne. Mój wnuk go uwielbia.

  • 60min

Składniki

składniki
BISZKOPT:
8 jajek
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
MASA:
3 szklanki mleka
2 małe bułki
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 kostka masła
10 dkg wiórek kokosowych
DODATKOWO:
kolorowa posypka
dżem z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Bułkowiec

  • 1. 1. białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodać pozostałe składniki biszkoptu i wymieszać. Piec w temp. 180 °C przez około 40 min. przestudzony biszkopt przekroić na pół

    2. Dwie małe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka. 1 szklankę mleka zagotować z 1/2 szklanką cukru, wiórkami kokosowymi i cukrem waniliowym. Następnie dodać namoczone bułki i chwilę zagotować. Utrzeć masło a następnie dodać przestudzoną masę bułkową

    3 Przekrojone blaty biszkoptowe posmarować dżemem a następnie przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą i posypać kolorową posypką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto kremowe

Dodane przez: bieniaszka

Ciasto kremowe

Ciasto kremowe czyli popularny...

Ciasto Jamajka

Dodane przez: Ona Weronika

Ciasto Jamajka

Oryginalna nazwa i smak, a także...

Wenus

Dodane przez: zela97

Ciasto Wenus

Ciasto Wenus zachwyca zarówno smakiem...

ciasto cytrynowe

Dodane przez: magiakuchenna

Ciasto cytrynowe

Pyszne ciasto cytrynowe,słodkie...

Ciasto "POPAPRANIEC"

Dodane przez: justa6

Ciasto "Popapraniec"

Ciasto jest pyszne, wszyscy w rodzinie...

Ciasto "Mech"

Dodane przez: emalitowska

Ciasto " Mech"

Intensywnie zielone ciasto jest...