Pożywne bułeczki z szynka i papryka, idealne zarówno na śniadanie jak i kolacje. Mogą być również świetną przekąska na imprezach. Są proste do przygotowania, możemy je zabrać do szkoły, pracy itp.
0 (0 ocen)
Porady
Do ciasta możemy dodać trochę ostrej papryki oraz trochę bazylii lub pomieszać mąkę pszenną z żytnią. Ja robię czasem w proporcjach 15 dag mąki pszennej i 10 dag mąki pełnoziarnistej żytniej, wychodzą równie smaczne. Zamiast szynki możemy dodać kawałki pieczonego lub smażonego kurczaka. Babeczki możemy również posypać pestkami dyni :) Z tej proporcji wychodzi mi zazwyczaj 10-12 bułeczek w zależności ile ciasta nałożę do formy. W przygotowaniu często pomaga mi mój mały pomocnik, moja córcia Natalka, która bardzo lubi takie bułeczki :)
Komentarze