Budyniowiec na kruchym spodzie

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Z trzech przepisów powstało jedno ciasto

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    35 dkg.mąki pszennej
    18 dkg.zimnego masła(u mnie była margaryna)
    20 dkg.cukru
    1 cukier waniliowy
    2 jajka
    masa budyniowa:
    1 L mleka
    3 budynie waniliowe lub śmietankowe
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowiec na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko wsadzić do miski od miksera i wyrobić ciasto,będzie się lepić ale tak ma być
    Przełożyć na folię spożywczą(wysypaną delikatnie mąką) i wsadzić na 1/2godz. do lodówki.
    Po tym czasie wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą,
    Równomiernie rozłożyć (Ja użyłam do tego szklanki i rozwałkowałam już na blaszce)
    Budynie ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu,dodając mąkę ziemniaczaną
    Gorący budyń wylać na ciasto,wsadzić do nagrzanego piekarnika 180'C i piec 40 min.
    Po wystudzeniu polać polewą czekoladową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować