Bruschetta z pomidorem i mozzarellą.

4.5 (198 ocen)

  • 5 min

Pyszny, włoski tost.

  • 5 min

Składniki:

  • 3 kromki chleba
    2 pomidory
    pół kulki mozzarelli
    olej z pestek winogron
    ząbek czosnku
    3 listki bazylii
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bruschetta

Bruschetta z pomidorem i mozzarellą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek wycisnąć przez praskę i połączyć z oliwą.
    Tą mieszanką nasmarować chlebek.
  • 2. Chlebek kładziemy na patelnię/albo wkładamy do tostera i podpiekamy z obu stron.
  • bruschetta 3. omidory kroimy w kostkę, solimy i doprawiamy pieprzem.
    Pomidorki układamy na podsmażonym chlebku.
    Mozzarellę rwać lub kroić na mniejsze kawałki i układać na pomidorkach.
    Ozdobić grzankę bazylią.
    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować