Brownie z truskawkami

0 (0 ocen)

Brownie to ciasto, które zawsze się udaje, a dodatkowo jest proste i szybkie w przygotowaniu. W czerwcu, gdy wśród owoców królują truskawki polecam ich dodatek do tego czekoladowego ciasta. Efekt końcowy jest rewelacyjny!!!POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 25x30 cm:
    • 200 gram gorzkiej czekolady,
    • Szczypta proszku do pieczenia,
    • 240 gram cukru pudru,
    • 200 gram masła,
    • 140 gram mąki,
    • 1 łyżka kakao,
    • 3 jajka,
    • 100 gram mlecznej czekolady,
    • Około 200 gram truskawek,
    • Cukier puder do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozpuszczanie 1. Masło wraz z gorzką czekoladą umieszczamy w rondelku i rozpuszczamy. Gotową płynną masę studzimy
  • ubijanie jajek 2. Jajka wraz z cukrem umieszczamy w oddzielnej misce i ubijamy. Do ubitych dodajemy przestudzoną czekoladę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  • wyłożenie na blaszkę ciasta 3. Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę.
  • ułożenie owoców 4. Przepłukane i osuszone truskawki przekrawamy na połowę. Czekoladę kroimy w kostkę. Przygotowane owoce i czekoladę wykładamy na wierzch ciasta.
  • studzenie 5. Brownie umieszczamy w nagrzanym piekarniku. Ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C. Po wyjęciu studzimy i podajemy.
    Przed podaniem dodatkowo możemy oprószyć je cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować