Brownie to ciasto, które zawsze się udaje, a dodatkowo jest proste i szybkie w przygotowaniu. W czerwcu, gdy wśród owoców królują truskawki polecam ich dodatek do tego czekoladowego ciasta. Efekt końcowy jest rewelacyjny!!!POLECAM!
Brownie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło wraz z gorzką czekoladą umieszczamy w rondelku i rozpuszczamy. Gotową płynną masę studzimy
2.Jajka wraz z cukrem umieszczamy w oddzielnej misce i ubijamy. Do ubitych dodajemy przestudzoną czekoladę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
3.Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę.
4.Przepłukane i osuszone truskawki przekrawamy na połowę. Czekoladę kroimy w kostkę. Przygotowane owoce i czekoladę wykładamy na wierzch ciasta.
5.Brownie umieszczamy w nagrzanym piekarniku. Ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C. Po wyjęciu studzimy i podajemy.
Przed podaniem dodatkowo możemy oprószyć je cukrem pudrem.
Komentarze