Brokuł, kalafior i fasolka szparagowa z bułka tartą i parmezanem

5 (11 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Pyszne, proste i szybkie do przygotowania. To jedno z tych dań, które przygotowuję dość często w sezonie letnim. Rewelacyjnie smakuje jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • kilka różyczek brokuła,
    • kilka różyczek kalafiora,
    • garść fasolki szparagowej,
    • 2-3 łyżki masła,
    • bułka tarta,
    • 2-3 łyżki startego parmezanu (opcjonalnie),
    • pieprz cayenne (opcjonalnie),
Wystaw ocenę:

5 (11 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brokuł, kalafior i fasolka szparagowa z bułka tartą i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć.
    Warzywa oczyścić, podzielić i zblanszować w lekko osolonej wrzącej wodzie na półtwardo. Odcedzić i wymieszać z bułką zrumie noną na maśle. Posypać startym parmezanem. Smacznego.

Porady

Jeśli nie mamy lub nie lubimy parmezanu możemy warzywa podać z sama bułką, smakują równie dobrze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować