Fasolka i kalafior

  • wyświetlono: 558 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

400 g żółtej fasolki szparagowej
1/2 kalafiora
100 g masła
4 ząbki czosnku
6 łyżek bułki tartej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka i kalafior

  • Fasolka i kalafior1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
    Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalafiorfasolka szparagowadania sezonowe

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

Dodane przez: Di bloguje

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

To moja wersja klasyki, w której...

KALAFIOR SMAŻONY W CIEŚCIE CURRY

Dodane przez: magdzia44448

KALAFIOR SMAŻONY W CIEŚCIE CURRY

Idealny jako imprezowa przekąska...

Fasolka szparagowa w cieście

Dodane przez: Krystyna32

Fasolka szparagowa w cieście

Bardzo smaczna fasolka. Smakuje...

Fasolka wigilijna

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka wigilijna

Zdrowa przekąska na dni postne.

Fasole batuta (Fasole bătută)

Dodane przez: Konkol Polny

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli...

Klasyczna fasolka szparagowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Klasyczna fasolka szparagowa

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE