REKLAMA

Fasolka i kalafior

wyświetlono: 966 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

opublikowany: 29.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
    1/2 kalafiora
    100 g masła
    4 ząbki czosnku
    6 łyżek bułki tartej
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 5 z 159 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Fasolka i kalafior 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
    Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: BetiBeti BetiBeti

PIECZONY KALAFIOR

Pyszna przekąska, wspaniały dodatek do sałatek.

kategoria: Przekąski opublikowany: 03.03.2018 | wyświetlono: 5304 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 0
Dodane przez: jolantagłówka jola4311

Grillowany kalafior

Moja alternatywa dla kalafiora z masełkiem i bułką tartą - jest znacznie mniej kaloryczny, a równie smaczny. Polecam!

kategoria: Grill opublikowany: 08.07.2014 | wyświetlono: 17037 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekana fasolka szparagowa

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

kategoria: Zapiekanki Dodatki opublikowany: 06.06.2018 | wyświetlono: 13231 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE