Bogracz i strogonow w jednym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w drobną kosteczkę. Przyprawiamy vegetą, pieprzem, czosnkiem, przyprawą do wołowiny, kebab-gyros, papryką.
Cebulkę kroimy również w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.
Smażymy ok 20 min.
3.Ogórki oraz paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru.
Po usmażeniu się mięsa i cebulki również je dodajemy do wywaru.
Nalewamy ok 3-4 łyżki śmietany, doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem oraz przyprawą do gulaszu. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok 20-30 min.
4.Mąkę dokładnie mieszamy z wodą i zagęszczamy delikatnie zupę ciągle gotując.
SMACZNEGO :)
Porady
Najlepiej podawać z pieczywem.
Można dodać zupkę z winiary " zupa ogonowa".
Komentarze