Bogracz i Strogonow w jednym

4.48 (164 ocen)

  • 50 min

Mięsko, papryka, ogórek, pieczarki w pysznej zupie.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg. szynki lub łopatki
    20-30 dkg pieczarek
    2 ogórki korniszone
    pół czerwonej papryki
    mała cebulka
    2 łyżki oleju
    śmietana 30%
    3 łyżki mąki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    2 kostki rosołowe ( drobiowa i wołowa)
    czosnek w proszku
    2 ząbki czosnku
    papryka słodka w proszku
    przyprawa do wołowiny
    przyprawa kebab-gyros
    przyprawa do gulaszu
    vegeta
    pieprz czarny
    1 liść laurowy
    2 gałki muszkatołowe





Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szynki

Bogracz i strogonow w jednym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1bbcxgh 1. Mięso kroimy w drobną kosteczkę. Przyprawiamy vegetą, pieprzem, czosnkiem, przyprawą do wołowiny, kebab-gyros, papryką.
    Cebulkę kroimy również w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.
    Smażymy ok 20 min.
  • image-060xatv 2. Do garnka nalewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe, liść laurowy, trzy gałki muszkatołowe. Dodajemy czosnek skrojony w cienkie paski.
    Gotujemy. Dodajemy drobno skrojone pieczarki.
  • image-048necb 3. Ogórki oraz paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru.
    Po usmażeniu się mięsa i cebulki również je dodajemy do wywaru.
    Nalewamy ok 3-4 łyżki śmietany, doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem oraz przyprawą do gulaszu. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok 20-30 min.
  • image-10l0pg2 4. Mąkę dokładnie mieszamy z wodą i zagęszczamy delikatnie zupę ciągle gotując.
    SMACZNEGO :)

Porady

Najlepiej podawać z pieczywem. Można dodać zupkę z winiary " zupa ogonowa".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować