Biszkoptowe z makiem

4.5 (184 ocen)

  • 15 min

Wygląda bardzo ładnie i tak smakuje

  • 15 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    jajka -4 szt
    cukier -0,5 szkl
    mąka -0,5 szkl
    mąka ziemniaczana -0,5 szkl
    proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    olejek waniliowy-kilka kropli
    woda ciepła -1 łyżka
    CIASTO MAKOWE:
    mak -165 g
    cukier -220g
    białka jaj -5 szt
    kokosowe wiórki -1 paczka( 100 g)
    CIASTO KOKOSOWE
    cukier -1 szkl
    wiórki kokosowe -2 paczki
    białka jaj -5 szt
    KREM
    krem karpatka -1 opak
    WIERZCH CIASTA
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Jajka utrzeć, dodać łyżkę ciepłej wody, ucierać aż powstanie puszysta masa. Dosypywać porcjami cukier, ciągle ucierając. Wsypać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, dodać kilka kropel olejku waniliowego, połączyć składniki. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 25 minut w 180 stop.
  • 2. CIASTO MAKOWE:
    mak wymieszać z wiórkami kokosowymi. Białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukru. Do ubitej piany dodać wymieszane składniki, lekko wymieszać. Wylać ciasto na blachę, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop na ok.25 minut.
  • 3. CIASTO Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI:
    Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Do piany delikatnie wkręcić wiórki kokosowe, wymieszać. Wylać ciasto kokosowe na blachę, piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. KREM: krep karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 4.
    SKŁADANIE CIASTA:
    BISZKOPT
    KREM KARPATKA
    CIASTO MAKOWE
    KREM KARPATKA
    CIASTO KOKOSOWE
    KREM KARPATKA
    STARTA CZEKOLADA
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować