BISZKOPTOWA FANTAZJA

4.5 (163 ocen)

  • 25 min

Ten deser znika w "oka mgnieniu". Jego czekoladowo-malinowy smak przywołuje lato. Wspaniały dla dzieci i dorosłych.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    Biszkopty okrągłe
    2 budynie czekoladowe
    syrop malinowy
    jedna bita śmietana śnieżka
    jedno opakowanie śmietan-fix
    posypka czekoladowa , perełki kolorowe , sos czekoladowy
    paluszki ptysiowe mini
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkoptowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkoptowa fantazja 1. W pucharkach ułożyć na dnie po 2-3 biszkopty , polać je syropem.
    Budynie ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Połową budyniu zalać
    biszkopty. Następnie ułożyć drugą warstwę biszkoptów , polać
    syropem i zalać resztą budyniu. (Biszkopty zmiękną). Bitą śmietanę
    przygotować w/g przepisu na opakowaniu dodają śmietan-fix. Udekorować
    śmietaną (najlepiej szprycą do kremu)pucharki z ostudzonym budyniem.
    Posypać wiórkami czekoladowymi , perełkami , i polać sosem
    czekoladowym. Ozdobić ptysiowymi paluszkami mini.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować