BISZKOPT Z PTASIM MLECZKIEM

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Biszkopt z ptasim mleczkiem to idealny deser na upalne dni

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt ; 5 jajek,1 1/4 mąki pszennej,1 1/4 cukru ,proszek do pieczenia, szczypta soli, margaryna i bułka tarta do posypania formy.
    Ptasie mleczko : 2 bite śmietany w proszku, 2 galaretki (truskawkowa i pomarańczowa),
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli ,dodać cukier dalej ubijać dodając po jednym żółtku, póżniej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Tortownicę 26 cm posmarować margaryną i posypać bułką tarta wylać biszkopt wstawić do lekko nagrzanego piekarnika piec 15-20 min w temp.180 stopni.Galaretkę truskawkową rozrobić w 100 ml gorącej wody podobnie postąpić z galaretką pomarańczową.odstawić by lekko stężały.
  • 2. Bitą śmietanę przyrządzić według przepisu.Gdy biszkopt upieczony podzielić na 2 części .Do 1 bitej śmietany dodać tężejącą galaretkę truskawkową i miksować podobnie postąpić z druga galaretka. pomarańczową Gdy biszkopt wystudzony jedna część przełożyć ptasim mleczkiem truskawkowym, położyć drugi blat biszkoptu na niego wylać ptasie mleczko pomarańczowe. Udekorować według własnego pomysłu.SMACZNEGO !!!!!!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować