Biszkopt z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli ,dodać cukier dalej ubijać dodając po jednym żółtku, póżniej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Tortownicę 26 cm posmarować margaryną i posypać bułką tarta wylać biszkopt wstawić do lekko nagrzanego piekarnika piec 15-20 min w temp.180 stopni.Galaretkę truskawkową rozrobić w 100 ml gorącej wody podobnie postąpić z galaretką pomarańczową.odstawić by lekko stężały.
2.Bitą śmietanę przyrządzić według przepisu.Gdy biszkopt upieczony podzielić na 2 części .Do 1 bitej śmietany dodać tężejącą galaretkę truskawkową i miksować podobnie postąpić z druga galaretka. pomarańczową Gdy biszkopt wystudzony jedna część przełożyć ptasim mleczkiem truskawkowym, położyć drugi blat biszkoptu na niego wylać ptasie mleczko pomarańczowe. Udekorować według własnego pomysłu.SMACZNEGO !!!!!!!!!!
Komentarze