Biszkopt z mikrofali

4.5 (150 ocen)

  • 25 min

To naprawdę świetny przepis na biszkopt, który smakuję tak jak powinien smakować ten klasyczny wypiek.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 jaja
    1/2 szkl mąki pszennej (u mnie mąki minus 2 łyżki a na to miejsce kakao ciemne, ponieważ robiłam ciemny biszkopt)
    1/2 szkl cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/3 szkl wody gazowanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z mikrofali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na prawię białą pianę tak jak do tradycyjnego biszkoptu. Dodajemy przesiane mąki (ew. z kakao) z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Dolewamy wodę i także delikatnie mieszamy.

    Pieczemy w kuchence mikrofalowej przez 4 min na mocy od 400 do 500W. Potem przez ok 12 min na mocy 600W. Wyjmujemy i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować