Biszkopt przekładany musem jabłkowym

4.48 (176 ocen)

  • 60 min

Szybkie, smaczne i orzeźwiające ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg jabłek
    2 op galaretki agrestowej
    6 jajek
    1 kopiasta szkl cukru
    2 szkl mąki tortowej
    8 łyżek oleju
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 łyżka octu
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Mus Musy Mus jabłkowy

Biszkopt przekładany musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy biszkopt. 1. Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
  • Biszkopt pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. 2. Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrwamy biszkopt na pół.
  • Przygotowujemy mus jabłkowy. 3. Jabłka obieramy, kroimy, podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują). Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do zgęstnięcia. Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do stwardnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mus jabłkowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować