Biały puszek z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne ciasto które zawsze piekę gdy chcemy szybko zjeść coś słodkiego .

  • 10 min

Składniki:

  • - 3/4 szkl. cukru
    -2 jaja
    - 1 szkl. śmietany kwaśnej 12%
    -2 łyżki oleju
    2 szkl. mąki tortowej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łodygi rabarbaru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biały puszek z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier ubić z jajkami na puszysty krem. Dodać olej , śmietane i miksować 5 minut . Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać do połączenia składników . Piekarnik nagrzać do 180stopni , keksówkę wyłożyć papierem i piec 50 minut .

Porady

Rabarbar można zastąpić owocami sezonowymi .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować