Biały blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuszczamy margarynę , dodajemy wodę, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Orzechy mieszamy z rodzynkami. Gdy orzechy są większe siekamy je na mniejsze kawałki. Mleko w proszku przesiewamy przez sito, aby pozbyć się grudek. Do mleka wlewamy rozpuszczoną margarynę z cukrem i dodajemy sok z cytryny, wszystko miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy orzechy,rodzynki, czekoladę oraz płatki kukurydziane i mieszamy łyżką. Masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blok odstawiamy do lodówki aby się schłodził. Kroimy mocno schłodzony.
Porady
troszkę cierpliwości aż blok zastygnie i tylko jeść, delektować się jego wyśmienitym smakiem
Komentarze