Biała kiełbasa zapiekana w piwnej zalewie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Doskonały sposób na przyrządzenie białych kiełbasek, które doskonale komponują się z piwem i cebulą.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5kg białej surowej kiełbasy
    3 średnie cebule
    200g wędzonego surowego boczku
    0,5 szklanki jasnego piwa
    4 łyżki musztardy francuskiej
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 łyżeczki miodu
    1 łyżczeka majeranku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Piwa Przekąski

Biała kiełbasa zapiekana w piwnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski wlożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę. Boczek ugotować, ostudzić, pokroić w drobną kostkę i również dodać do kiełbasek.
  • 2. Pozostałe składniki wymieszać i tak powstałą zalewą polać zawartość brytfanki.
  • 3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni z termoobiegiem. Naczynie przykryć folią i piec tak przez godzinę. Potem piec ok. 30 minut bez przykrycia, aby powstała chrupiąca skórka.

Porady

Doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba, z dodatkiem chrzanu i w towarzystwie ogórka kiszonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Mięso Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować