BEZGLUTENOWE PĄCZKI W 15 MINUT NA SERKACH WANILIOWYCH

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszne pączki na mące bezglutenowej w 15 minut. Pączki są mega puszyste i szybko znikają. Przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy połączyć wszystkie składniki i usmażyć. Znikają jeszcze ciepłe.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 280 g serka waniliowego homogenizowanego,
    300 g mąki bezglutenowej mix pączki faworki,
    3 jajka,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    około 1 litra oleju do smażenia,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pączki

Bezglutenowe pączki w 15 minut na serkach waniliowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie jest mega proste i nie potrzebna szczególnego poświecenia do przygotowania takich pączków.

    Do miski wbijamy jajka i dodajemy serki waniliowe, lekko mieszamy aby się składniki połączyły. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

    Proszek możemy zastąpić sodą, a mąkę bezglutenową pszenną.

    Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

    Olej rozgrzewamy.

    Łyżką nabieramy ciasto, drugą ściągamy prosto na rozgrzany olej. Łyżkę najlepiej jest zanurzyć w gorącym oleju wtedy ciasto łatwo schodzi z łyżki.

    Tak przygotowane pączusie smażymy na złoty ładny kolor na średnim ogniu. Uważajmy aby nam się za mocno nie spiekły.

    Jeszcze ciepłe pączki oprószamy cukrem pudrem.

Porady

Najlepiej przygotować z podwójnej porcji ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek homogenizowany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować