Bezglutenowe ciastka owsiane z bakaliami i czekoladą

4.49 (152 ocen)

Już po pierwszym pieczeniu tych ciastek, zyskały one miano naszych ulubionych :) Kruche, pachnące, pełne pysznych niespodzianek. Świetne do kawy i do herbaty, polecam :)

Składniki:

  • ciastka owsiane bezglutenowe 1

    1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych)
    200 ml mleka
    2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
    1/4 szklanki mąki gryczanej
    łyżka cynamonu
    łyżka wiórków kokosowych
    łyżka suszonej żurawiny
    łyżka posiekanej gorzkiej czekolady
    3 suszone daktyle
    3 suszone figi
    2 łyżeczki syropu z agawy
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Bezglutenowe ciastka owsiane z bakaliami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy.

    Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.

    Dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem i wiórkami, syrop z agawy oraz posiekane bakalie i czekoladę.

    Zagniatamy i formujemy około 12 okrągłych i płaskich (ok.1 cm) ciastek.

    Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki owsiane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować