BARSZCZ CZERWONY

5 (157 ocen)

Pamiętam jak taki barszcz czerwony robiła moja babcia po prostu pycha

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    2 korpusy drobiowe
    4 buraki
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    0,5 selera
    1 biała część pora
    4 liście laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    Przyprawa uniwersalna warzywna
    Śmietana 18%
    5 ząbków czosnku
    1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Buraczki

Barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ogemuh 1. WYKONANIE
    Korpusy dokładnie myjemy wkładamy do garnka i zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie , zaczynamy gotować . obieramy wszystkie warzywa , myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę . Ugotowane dzień wcześniej buraki obieramy i także ścieramy na tarce. Jak korpusy są obgotowane to je wyjmujemy, dokładam włoszczyznę i ziemniaki gotujemy do miękkości . Następnie dokładamy starte buraki i przegotowujemy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dokładamy do zupy razem z majerankiem, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalna warzywną . Do gotowej zupy już na talerzu kładziemy po łyżeczce śmietany . Gotowe smacznego .

Porady

zupy podaje zawsze gorące

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować