BARSZCZ CZERWONY

  • wyświetlono: 1221 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Pamiętam jak taki barszcz czerwony robiła moja babcia po prostu pycha

karolinajedynak24

Składniki

SKŁADNIKI
2 korpusy drobiowe
4 buraki
5 ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
0,5 selera
1 biała część pora
4 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
Przyprawa uniwersalna warzywna
Śmietana 18%
5 ząbków czosnku
1 łyżka majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

BARSZCZ CZERWONY

  • image-0ogemuh1. WYKONANIE
    Korpusy dokładnie myjemy wkładamy do garnka i zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie , zaczynamy gotować . obieramy wszystkie warzywa , myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę . Ugotowane dzień wcześniej buraki obieramy i także ścieramy na tarce. Jak korpusy są obgotowane to je wyjmujemy, dokładam włoszczyznę i ziemniaki gotujemy do miękkości . Następnie dokładamy starte buraki i przegotowujemy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dokładamy do zupy razem z majerankiem, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalna warzywną . Do gotowej zupy już na talerzu kładziemy po łyżeczce śmietany . Gotowe smacznego .

Porady

zupy podaje zawsze gorące

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylazupaI danieburaczki włoszczyzna

Komentarze

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z uszkami

Dodane przez: kasia_m86

Barszcz czerwony z uszkami

Pyszny, szybki barszcz czerwony...

Barszcz czerwony

Dodane przez: peggi

Barszcz czerwony

Ostatnio proponowałam krokiety,...

image-1rjer59

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijny czerwony barszcz z uszkami

Czerwony barszcz z postnymi uszkami,...

barszcz

Dodane przez: Klaudia0318

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Co to dużo pisać. Tradycyjna wigilijna...

zupa buraczkowa

Dodane przez: Aninka88

Barszcz czerwony

pyszna domowa zupa przygotowana...

Baza na barszcz

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Baza na barszcz czerwony

Podstawą dobrego barszczu jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE