Barramundi z warzywami na łodzi z ciabatty

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniała,bardzo popularna ryba prosto z Australii usmażona wraz z warzywami,serwowana na włoskim chlebie.Dodatkiem do ryby jest równie zdrowa soczewica.Barramundi nie ma drobnych ości.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - barramundi-ryba (lub inna ulubiona): 1 sztuka
    - cukinia: 1 sztuka
    - pomidor (żółty/jojo): 2 sztuki
    - soczewica (w saszetkach): 1 sztuka
    - ciabatta: 1 sztuka
    - pietruszka (natka/posiekana): 2 łyżki
    - cytryna (lub limonka): 1 sztuka
    - sól: 4 szczypty
    - pieprz (czarny/mielony): 2 szczypty
    - oliwa (lub olej rzepakowy): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciabatta Dania główne

Barramundi z warzywami na łodzi z ciabatty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu z osoloną wodą ugotować soczewicę(25 minut).Pomidory i cukinie umyć,pokroić,wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową,wlać oliwę,posypać solą.Smażyć na średnim ogniu,aż zmiękną.Ciabattę przekroić na pół(poziomo).Warzywa przełożyć na kromkę ciabatty,część oliwy wsiąknie w pieczywo.
  • 2. Barramundi umyć,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem,naciąć,a w nacięcia wcisnąć natkę pietruszki.Na patelni, na której smażyły się cukinia i pomidory ułożyć rybę,smażyć 8 minut z obu stron,(patelnię przykryć).
  • ryba Omega 3 i Omega 6 3. Rybę ułożyć na kromce ciabatty z warzywami,obok porcję soczewicy.Udekorować liściem sałaty strzępiastej i plasterkami cytryny.Danie podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Soczewica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować