Bananowiec bez pieczenia

5 (194 ocen)

Idealna propozycja na upalne dni

Składniki:

  • 2 paczki biszkoptów okrągłych
    2 galaretki agrestowe
    2 galaretki cytrynowe
    pół kostki masła
    6 dużych bananów
    1 szkl. mleka
    ½ szkl. cukru pudru
    2 śnieżki

Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blasze układamy biszkopty.Połowę masła ucieramy z 1/2 szkl cukru pudru. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki i obficie skropione cytryną banany. 2 cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 3 szkl wody i odstawiamy do ostygnięcia. Tężejące galaretki miksujemy z masą z bananami i powoli wylewamy na biszkopty (może być lekko tężejąca, wtedy jest pewność że biszkopty nam nie wypłyną). Całość stawiamy do lodówki. Kiedy masa się ściągnie, układamy drugą warstwę biszkoptów. 2 śnieżki miksujemy z 1 szkl mleka. 2 galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szkl wody. Tężejące galaretki miksujemy ze śnieżką (na niskich obrotach). Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować