Bananowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na blasze układamy biszkopty.Połowę masła ucieramy z 1/2 szkl cukru pudru. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki i obficie skropione cytryną banany. 2 cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 3 szkl wody i odstawiamy do ostygnięcia. Tężejące galaretki miksujemy z masą z bananami i powoli wylewamy na biszkopty (może być lekko tężejąca, wtedy jest pewność że biszkopty nam nie wypłyną). Całość stawiamy do lodówki. Kiedy masa się ściągnie, układamy drugą warstwę biszkoptów. 2 śnieżki miksujemy z 1 szkl mleka. 2 galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szkl wody. Tężejące galaretki miksujemy ze śnieżką (na niskich obrotach). Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Komentarze