Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 775 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Niebywale szybki przepis na coś słodkiego

Składniki

Przygotuj:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczkę przyprawy do piernika marki Prymat
cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • 1. 1. Rozwiń ciasto francuskie i starannie posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Następnie całe ciasto obsyp obficie cukrem oraz przyprawami

    2. Ciasto zwijaj wzdłuż dłuższego boku. Zakończ zwijanie jednej strony w połowie ciasta, i to samo zrób od drugiej strony.

    3. Delikatnie ściśnij powstałe wałeczki i wierzch posmaruj jajkiem. Pokrój na kawałeczki o grubości ok. 1 cm.

    4. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i piecz ok. 15-20 min w 200C.

    5. Zajadaj, np. z dżemem.

Porady

możesz je przygotować w wielu wariantach: dodać cukier wanilinowy, pominąć przyprawę do piernika, wybrać jedynie cynamon, bądź posmarować ciasto cienką warstwą marmolady.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

ślimaczki z serem

Dodane przez: capri

ślimaczki z serem

szybkie i proste do zrobienia,...

Faworki w 15 minut

Dodane przez: i love food

Faworki z ciasta francuskiego

Zrobione z ciasta francuskiego...

Brzoskwiniowe róże

Dodane przez: rzelkazag

Brzoskwiniowe róże z ciasta francuskiego

Proste i szybkie róże może przygotować...

ślimaczki

Dodane przez: PolskaGotuje

Francuskie ślimaczki serowe

Pyszne ciasteczka francuskie z...

Spiralki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Spiralki z ciasta francuskiego

Pięknie prezentujące się, szybkie...

cynamonki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Cynamonki z ciasta francuskiego

Pyszne ciasteczka cynamonowe smakują...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE