Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna

4 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Babka ucierana jest bardzo smaczna, łatwa, szybka do upieczenia, jest puszysta, lekko wilgotna, smakuje na różne okazje...........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L",
    cukier 3/4 szklanki,
    palma 200 gram miękka,
    mąka tortowa 1 i 3/4 szklanki,
    budyń śmietankowy 1 opakowanie,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    olejek pomarańczowy 1/2 pojemniczka,
    czekolada deserowa 100 gram,
    śmietana 18% 2 łyżki,
    orzeszki ziemne 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Babka wielkanocna

Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna 1. Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata.

    Wsypać mąkę pszenną, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia, wlać olejek pomarańczowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna 2. Keksówka silikonowa 22 cm, do formy wyłożyć ciasto.
  • Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna 3. Wierzch ciasta łyżką wygładzić, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
  • Babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna 4. W garnuszku rozpuścić połamaną czekoladę, wlać śmietanę i wymieszać, od razu polać wierzch babki i posypać zmielonymi orzeszkami ziemnymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka tortowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować