Babka piaskowa z łatką

4.5 (161 ocen)

Najlepsza babka do kawy i herbaty.Tradycyjne ciasta są najlepsze.Nie potrzebne są szczególne umiejętności więc nikt nie powie że nie potrafi piec.

Składniki:

  • Składniki :
    1 szklanka cukru pudru,
    4 jajka,
    200g miękkiego masła,
    2 łyżki kakao,
    150g mąki pszennej,
    100g mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    skórka z 1 cytryny,
    4 łyżki gęstej śmietany.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka piaskowa z łatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Masło utrzyj na puszystą masę i pojedynczo wrzucaj żółtka nie przerywając miksowania. Wlej śmietanę i dodaj skórkę z cytryny. Białka ubij na sztywną pianę i połącz masę. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Podziel ciasto na 2 porcje. Do jednej wsyp kakao i wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej niewielką ilość białego ciasta następnie z kakao i pozostałą cześć białej. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 40-45minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować