UDKA FASZEROWANE NA NALEŚNIKACH ZE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

Takie fajne,inne i smaczne

Składniki:

  • 5 udek(najlepiej podudzi)
    30 dkg mięsa mielonego
    0,5 strąka papryki
    przyprawy,zieleninka
    PODSTAWA DO UDEK;
    10 małych naleśników(średnica ok. 15 cm.)
    30 dkg szpinaku
    10 dkg żółtego sera
    2 jajka(na twardo)
    2 ząbki czosnku
    przyprawy
    1 lyżka masła lub margaryny

Udka faszerowane na naleśnikach ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek wyjąć kości.Do mięsa mielonego dodać pokrojoną paprykę,przyprawić do smaku i napełnić udka mięsem,uformować stożki, ułożyć w brytfannie, opruszyć przyprawami i piec 40 minut w 180 st.
  • 2. Szpinak podsmażyć na maśle z przyprawami i odparować.Ułożyć na pięciu naleśnikach zostawiając 2 cm dookoła brzegu.W kolejnych pięciu na środku zrobić nacięcie w kształcie plusa nie przecinając do końca.
  • 3. W koło szpinaku posypać startym żółtym serem i przykryć naleśnikami z przecięciami.Wywinąć przecięte rogi i na szpinak postawić stożki i posypać resztą startego sera. Zapiec około 10 minut.

Porady

Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy