Babka łaciata ,,zebra''

4.5 (167 ocen)

Zebra jest jednym z najlepszych placków jakie jadłam :) Puszysta, wilgotna, pachnąca i smaczna, ale i sycąca. Bardzo łatwa w przygotowaniu, zachęcam do wypróbowania! :))

Składniki:

  • -5 jaj
    -3 szklanki mąki pszennej
    -1 szklanka wody
    -1 szklanka oleju/oliwy
    -18g proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao
    -1,5 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka łaciata ,,zebra'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja i cukier ubić jak na biszkopt, dodać 2,5 szklanki mąki razem z proszkiem, wymieszać, dodawać po trochu wody, potem olej. Podzielić ciasto na 2 połowy. Do I ciasta dodać 0,5 szklanki mąki, do II kakao. Kłaść po łyżce na przemian, raz białe, raz ciemne ciasto w środek formy. Piec 1 godz. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować