Kruche babeczki z kremem z białej czekolady i malinami

0 (0 ocen)

Bardzo lubię wypieki na kruchym spodzie, dlatego zrobiłam babeczki, które idealnie łączą się z kremem z białej czekolady

Składniki:


  • Składniki: na kruche ciasto (7 babeczek)
    -110g mąki pszennej
    -60g zimnego masła
    -1 plaska łyżka cukru pudru
    -1 małe żółtko

    Składniki: na krem
    -1 tabliczka białej czekolady 100g
    -85 ml śmietanki 30%
    - (maliny)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche babeczki z kremem z białej czekolady i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, masło, żółtko i cukier puder ugnieść rękoma. Uformować kulę i chłodzić w lodówce, w folii spożywczej.
    Rozwałkować ciasto i wykrawać koła. Wylepić nimi blaszkę do muffinek, a na spodach ciasto nakłuć widelcem, piec w temp. 180 stopni ok 20 min.Gotowe ciasto wystudzić.
    Śmietankę zagotować, odstawić z ognia i wrzucić pokruszoną czekoladę, co jakiś czas mieszając, aż się rozpuści. Przelać do miseczki i schować do lodówki, aż się schłodzi, ok 2h.
    Po tym czasie ubić na sztywną masę, jak białka. Wypełnić nią babeczki i udekorować malinami. Przechowywać w lodówce.

    SMACZNEGO!

Porady

Zachęcam do zrobienia podwójnej porcji...;p

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
tort

To może cię zainteresować