Bardzo łatwa babka łaciata, którą możecie przygotować zarówno w keksówce, keksówce karbowanej czy zwykłej formie na babkę wielkanocną.
Babka super wygląda, a polana czekoladą smakuje rewelacyjnie.
Najłatwiejsza babka łaciata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy z cukrem na pulchną, białą masę.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
miksujemy.
Następnie dodajemy wodę i olej i wszystko miksujemy.
Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta.
Do drugiej połowy dodajemy kakao i miksujemy.
Wylewamy masę kakaową na jasną masę, robiąc esy floresy.
Babkę pieczemy ok 25-30 min w temp 180 stopni (do suchego patyczka)
wyciągamy z formy i studzimy, następnie można ją posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą i posypać perełkami.
Komentarze