Czekoladowe muffinki z fasoli

4.51 (182 ocen)

Muffinki z fasolą, które musicie spróbować :) W przepisie nie mąki, ani białego cukru, przez co są zdrowsze. Dość słodkie, wilgotne, miodowe...mają specyficzny smak. Mi bardzo smakowały ;) Polecam również przełożone dżemem!

Składniki:

  • Składniki na 9 małych muffinek:
    -230-250g fasoli czerwonej konserwowej ( 1 puszka)
    -20g kakao
    -110g miodu
    -2 jaja
    -1 łyżeczka cynamonu
    -1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    -szczypta mielonego imbiru
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (3/4)
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Czekoladowe muffinki z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedzić, przepłukać. W blenderze zmiksować fasolę z jajkami. Do masy dodać kakao, miód, proszek i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do silikonowych foremek, ponieważ w papierowych mogą się przyklejać. Włożyć do rozgrzanego piekarnika 190 stopni na 25min.
  • 2. kaloryczność: 100g - ok 213 kcal
    1 muffinka - ok 80 kcal
    całość: 720 kcal
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować