Babeczki jogurtowe z kremem maślanym

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 6 osób

pyszniutkie

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • CIASTO

    1/2 szklanki cukru
    3 jajka
    1/4 szklanki oleju
    1,5 szklanki mąki pszennej
    180 gram jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    KREM

    160 gram masła
    120 gram mleka skondensowanego słodzonego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki jogurtowe z kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO

    Białko ubić na pianę.
    Dodać cukier i cukier waniliowy.
    Cały czas ubijając dodać żółtka, olej i jogurt naturalny.
    Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
    Dokładnie razem wymieszać.

    Foremki do babeczek (12 sztuk) napełnić do 3/4 wysokości ciastem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec 20 - 30 minut w 180 st C.
    Wyjąć i odstawić do całkowitego ostygnięcia.

    KREM

    Masło utrzeć do białości na puch.
    Cały czas ubijając dodawać porcjami mleko skondensowane.
    Dokładnie razem połączyć.

    Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
    Wyciskać porcje na wierzchu każdej babeczki.
    Można udekorować wierzch dowolnymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować