Babeczki jogurtowe z kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Białko ubić na pianę.
Dodać cukier i cukier waniliowy.
Cały czas ubijając dodać żółtka, olej i jogurt naturalny.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie razem wymieszać.
Foremki do babeczek (12 sztuk) napełnić do 3/4 wysokości ciastem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 20 - 30 minut w 180 st C.
Wyjąć i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
KREM
Masło utrzeć do białości na puch.
Cały czas ubijając dodawać porcjami mleko skondensowane.
Dokładnie razem połączyć.
Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Wyciskać porcje na wierzchu każdej babeczki.
Można udekorować wierzch dowolnymi owocami.
Komentarze