Aromatyczne pierożki pieczarkowo-serowe z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto wykonujemy według własnego sprawdzonego przepisu
2.FARSZ
Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w drobną kostkę.
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki i razem dusimy do momentu wyparowania powstałej wody.
Dodajemy koper i nie zdejmując z ognia dokładnie mieszamy.
doprawiamy według własnych upodobań smakowych solą i pieprzem.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Kiedy pieczarki z cebulką i koprem są całkowicie zimne dodajemy starty na małych oczkach żółty ser, mieszamy i nadziewając powstałym farszem lepimy pierożki:)
Porady
Równie smaczne ugotowane i polane okrasą jak i odsmażane.
Komentarze