Aromatyczne pierożki pieczarkowo-serowe z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Na każdej rodzinnej imprezie znikają w mgnieniu oka

  • 45 min

Składniki:

  • 1,5 kg pieczarek
    2 cebule
    peczek świeżego koperku
    sól
    pieprz
    200 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne Ser

Aromatyczne pierożki pieczarkowo-serowe z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wykonujemy według własnego sprawdzonego przepisu
  • 2. FARSZ
    Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w drobną kostkę.
    Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki i razem dusimy do momentu wyparowania powstałej wody.
    Dodajemy koper i nie zdejmując z ognia dokładnie mieszamy.
    doprawiamy według własnych upodobań smakowych solą i pieprzem.
    Odstawiamy do wystygnięcia.
    Kiedy pieczarki z cebulką i koprem są całkowicie zimne dodajemy starty na małych oczkach żółty ser, mieszamy i nadziewając powstałym farszem lepimy pierożki:)

Porady

Równie smaczne ugotowane i polane okrasą jak i odsmażane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować