Aksamitny sos grzybowy w makaronowym gniazdku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Grzyby uwielbiam , dlatego mam ich spore zapasy w postaci zamrozonych porcji.Te , z aksamitnym sosem doprawionym smietanka z serkiem marcepone , sa smaczne, aromatyczne i aksamitne:) Podałam w makaronowym gniazdku:)-polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • Makaron nitki typu gniazdka

    około 400g grzybów leśnych ( u mnie z zapasów zamrażarki)
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    pół szklanki śmietany kremowej 30 procentowej
    kopiasta łyżka serka mascarpone
    2 łyżki masła

    kilka kropel magii w płynie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Aksamitny sos grzybowy w makaronowym gniazdku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby płuczemy, czyścimy i kroimy w kostkę.

    Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na gorącą patelnię wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut pod koniec dodając czosnek.
    Po tym czasie dodajemy pozostałe masło i grzyby. Podsmażamy około 10 minut. Grzyby muszą się dusić dość intensywnie. Podlewamy woda.

    Śmietankę mieszamy z kilkoma łyżkami sosu i mascarpone. Dodajemy do całości. Danie doprawiamy solą i pieprzem, magii.Zagotowujemy.
    Makaron układamy na talerzu , w srodek wlewamy sos grzybowy.Smacznego:)

Porady

sos grzybowy, makaron gniazdka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować