3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NA BLASZKĘ WYKŁADAMY WARSTWĘ HERBATNIKÓW I ROZSMAROWUJEMY NA NICH MASĘ KRÓWKOWĄ (JEŻELI JEST SCHŁODZONA MASA TO OGRZEWAMY W GORĄCEJ KĄPIELI)
PRZEKŁADAMY KOLEJNĄ WARSTWĄ CIASTEK.
ODLEWAMY 100ml MLEKA I ROZRABIAMY W NIM BUDYNIE.RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWUJEMY Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU I PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ.ODSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO WYSTUDZENIA.
MASŁO UCIERAMY NA PUSZYSTĄ MASĘ I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ WCIĄŻ MIKSUJĄC.
KREM WYKŁADAMY NA HERBATNIKI,ROZSMAROWUJEMY I PRZYKRYWAMY KOLEJNĄ WARSTWĄ HERBATNIKÓW.
ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ UBIJAMY Z CUKREM WANILIOWYM I BITĄ ŚMIETANĄ W PROSZKU.ROZPROWADZAMY NA CIASTO I WIERZCH POSYPUJEMY STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ.
Komentarze