3 BIT

5 (151 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Ciasto bardzo proste w wykonaniu. Zawsze smakuje moim gościom.

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:
    - ciemny biszkopt
    - ok.40 sztuk herbatników petit
    - budyń śmietankowy
    - galaretka cytrynowa
    - 400g masy krówkowej
    - margaryna
    - czekolada lub posypka
    - bita śmietana „Śnieżka”
    - kolorowa galaretka
    - mleko

    Składniki na biszkopt
    - 6 jaj
    - szklanka cukru
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - ¾ szklanki mąki
    - 3 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt przecinamy na pół. Jedną połowę odkładamy. Gotujemy budyń śmietankowy, zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretkę cytrynową, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Po ostygnięciu ucieramy z margaryną.
    Na I połowę biszkoptu kładziemy połowę utartej masy budyniowej. Na masę warstwę herbatników. Na herbatniki masę krówkową. Na masę drugą warstwę herbatników. Następnie druga połowa masy budyniowej, na to druga połowa biszkopta ciemnego.
    Ubijamy „Śnieżkę” z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody, studzimy. Dodajemy do ubitej „Śnieżki”, miksujemy i kładziemy na wierzch biszkopta. Na górę ścieramy czekoladę lub posypujemy posypką czekoladową.
  • 2. BISZKOPT
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i wymieszać. Wylać na blaszkę, piec w temp. 160-180 stopniach około 30-40 minut.

Porady

Można użyć dwóch rodzajów herbatników jasnych i ciemnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Herbatniki Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować