Włoski kociołek w 20 minut

4.49 (188 ocen)

  • 20 min

szybko i smacznie

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
    2 łyżki oliwy
    250 g makaronu pappardelle
    250 g mrożonego szpinaku
    puszka pomidorów bez skórki
    1 średnia cebula
    4 ząbki czosnku
    1/4 łyżki suszonej bazylii
    1/4 łyżki suszonego oregano
    1/4 łyżki słodkiej papryki
    pieprz
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Włoski kociołek w 20 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-171c4yp 1. Do garnka wlewamy bulion i oliwę, wkładamy makaron, zamrożony szpinak, posiekane na mniejsze części pomidory i fetę, pokrojoną w piórka cebulę, posiekany na plasterki czosnek, posypujemy bazylią, oregano, papryką i odrobiną pieprzu.
  • image-18c9ifb 2. Wstawiamy na średnim gazie i gotujemy przez 15 minut, często mieszając, aby makaron nie przywarł. Jeśli było by za gęste możemy podlać zalewą od pomidorów.
    Danie powinno być wystarczająco słone od bulionu i fety. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować