Migdałowe ciasteczka w 20 minut

4.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka z mąki migdałowej. W środku miał być migdał ale nie miałam akurat, więc w zastępstwie jest orzech włoski.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g mielonych migdałów

    2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia

    50 g cukru trzcinowego/cukru kokosowego/erytrytolu

    2 jaja

    kilka kropli aromatu migdałowego

    1 łyżka kakao/karobu



    40 g cukru pudru np. trzcinowy

    kilka połówek orzechów włoskich lub migdałów
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Migdałowe ciasteczka w 20 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec mieszałam ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkość orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka migdałowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować